بخش کامپیوتر و شبکه

تاریخچه:
شروع فعالیت این بخش به سال 1372 بر می‌گردد که در شروع فعالیت بانک اطلاعات Medline به صورت تک کاربره و تحت سیستم عامل DOS ارائه داده می‌شد. به تدریج با پیشرفت تکنولوژی سیستم به سمت چند کاربره و تحت شبکه و سپس تحت Windows پیشرفت نمود. همچنین سرویس دهی اینترنت دانشگاه نیز توسط این بخش انجام می‌گردد. که ابتدا سرویس اینترنت بشکل Dialup و از طریق مرکز تحقیقات فیزیک ـ نظری انجام می‌شد سپس به یک ارتباط نامتقارن تبدیل گردید. که دریافت از ماهواره و ارسال بوسیله خط تلفن انجام می‌شد. با پیشرفت تکنولوژی مخابراتی سرویس دهی اینترنت از طریق مخابرات انجام می‌شد و ابتدا از خط Leased استفاده ‌شد و با گسترش خدمات اینترنتی، در حال حاضر از فیبر نوری استفاده می‌شود.

وضعیت جاری اینترنت:
پهنای باند: 20مگابیت
ارتباط مراکز از طریق سرویس: Point to Multi Point  (دوازده مرکز)
ارتباط اعضای هیأت علمی: بصورت Dialup و با استفاده از دو خط E1
مشترکین: اعضاء هیأت علمی، دانشجویان، همکاران آموزشی ، مراکز و مدیریت ها
سرویس Dialup : تعداد کاربران 550 نفر
سرویس PTMP : تعداد 12 مرکز
سرویس ADSL: تعداد 4 مرکز
فعالیت‌های این بخش به شرح ذیل می‌باشد:
1. سرویس اینترنت:
بوسیله این سرویس کلیه مراکز از طریق خطوط Point to Multi Point به مرکز اصلی متصل می‌شوند.
ـ دادن سرویس به اعضاء هیأت علمی، همکاران آموزشی، مراکز، شبکه‌ها، بیمارستانها و غیره
ـ دادن سرویس اینترنت به شبکه داخلی کتابخانه و مرکز مطالعات و توسعه
ـ دادن سرویس ADSL به بعضی مراکز تابعه
2. سرویس پارس آذرخش:
در حال حاضر سیستم امانت دهی کتاب بشکل مکانیزه و با استفاده از نرم افزار جامع پارس آذرخش انجام می‌شود که شامل 2 ایستگاه کاری جهت امانت کتاب، 2 ایستگاه کاری جهت جستجوی اطلاعات، 4 ایستگاه کاری در بخش فهرست نویسی جهت ورود اطلاعات کتاب و چاپ کارتهای مختلف کتاب و همچنین چاپ و پرس کارت عضویت می‌باشد.
3. سرویس جستجو در منابع کتابخانه‌ای:
این سرویس با استفاده از نرم افزار تحت وب افق، شرکت پارس آذرخش انجام می‌شود و می‌‌توان در تمام منابع موجود کتابخانه‌ای جستجو انجام داد.
4. سرویس دهی سخت افزاری و نرم افزاری:
ـ نصب آنتی ویروس
ـ نصب نرم افزارهای مختلف جهت اعضاء هیأت علمی و مراکز و برطرف نمودن اشکالات ارتباطی آنها.
ـ تعمیرات سخت افزاری مختلف
5. سرویس منابع الکترونیکی:
این سرویس شامل کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی ایران (Inlm.org) می‌باشد. کلیه اعضاء هیأت علمی، رزیدنت‌ها و همکاران آموزشی از طریق اینترنت دانشگاه می‌توانند از این سرویس استفاده نمایند. و همچنین با ثبت نام و تأیید ثبت نام نامبردگان از هر مکانی امکان دسترسی به کتابخانه دیجیتال را دارند. دیگر بانکهای اطلاعاتی شامل Ovid، Iran Medex ، Sid ، Magiran ، ENT IRAN و Daneshyar .